Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Konjunkcija – Astrosymbolica
 

Konjunkcija

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/06/Konjunkcija-page-3.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/konjunkcija-aspekt-horoskop-astrologija-simbolika.jpg
Osnovna simbolika

Konjunkcija ne spada u aspekte u smislu da predstavlja ugaoni odnos između dve ili više planeta. Konjunkcija predstavlja početno stanje, tj. slučaj kada se dve planete nađu na istom stepenu istog znaka. Brža planeta, ona koja ima kraću orbitu, dođe u konjunkciju sa sporijom, tako što je sustigne. Simbolika konjunkcije je da predstavlja semenu formu nove energije. Svaka od planeta u horoskopu ima svoju simboliku. Kada se dve planete sastanu u konjunkciji, one pomešaju svoju simboliku i stvaraju tako jedno novo polje energije u semenoj formi. Konjunkcije dešavaju uvek na nekom drugom stepenu u odnosu na prethodnu konjunkciju, pa i u drugom znaku i kući horoskopa. Potrebno je da protekne vrlo dug vremenski period meren vekovima da bi se konjunkcija dve planete ponovila na potpuno istom stepenu istog znaka i da uz to i indeks svetlosti koji reflektuju te planete bude identičan. Prema tome, svaka konjunkcija u sebi sadrži pomešanu simboliku planeta koje se spoje, a one spajaju i svetlost koju odražavaju, kao i simboliku stepena na kom su se sastale, što stvara jedinstvenu energetsku formu. Ova forma od momemnta konjunkcije simbolizuje rođenje novog oblika energije i taj oblik energije se dalje razvija po prirodnom zakonu rasta, zrelosti i opadanja.

Kako planete sjedinjenjem svojih simbolika stvaraju novu simboliku, objasniću na nekoliko primera. Kada se u konjunkciji nađu planete koje su srodne simbolike, stvaraće simboliku koja u osnovi ima pozitivno ili benefično značenje. Kada se u konjunkciji nađu planete koje su različite ili suprotne simbolike, stvaraće siboliku negativnog tj. malefičnog značenja. Na primer, kada se u konjunkciji nađu Venera i Jupiter, ovo će imati pozitivnu simboliku. S druge strane, kada se u konjunkciji nađu Mars i Saturn, ovo će imati negativnu simboliku. Kada je planeta u konjunkciji sa Venerom ili Jupiterom (beneficima), biće pozitivnog značenja, ali kada se planeta nađe u konjunkciji sa Marsom i Saturnom (maleficima), imaće negativno značenje. Ako se u konjunkciji nađu benefik i malefik, npr. Mars i Jupiter, ovo će svakako u sebi nositi simboliku nečega što pokazuje problematičnost.

Dalji korak u analizi je posmatranje u kom znaku se dešava konjunkcija, kao i na kojem delu znaka. Na primer, ako se u znaku Ovna nađu Mars i Sunce, to će biti snažna konjuncija jer obe planete imaju visoko dostojanstvo u znaku Ovna, pa će samim tim biti i pozitivnog značenja. Ako se u znaku Ovna u konjunkciji nađu Mars koji je ovde vladar i Venera koja je ovde u izgonu, to će nositi vrlo negativnu simboliku, jer će Mars delovati previše represivno na Veneru, tako da će ona u ovom slučaju ispoljavati svoju potpunu suprotnost, najgori deo svoje simbolike, što ovu konjunkciju svrstava u vrlo malefične, negativne. U drugi primer uključujem i deo znaka gde se dešava konjunkcija, npr. na 24 stepeni Ovna su u konjunkciji Mars i Merkur. Mars je ovde u svom terminu, što će ga pojačati, dok Merkur u ovom delu horoskopa nema dostojanstvo, što će dati snažnu moć Marsu da dominira i ovo će opet biti negativna simbolika, jer će stvarati brzopletost i ishitrenost u saobraćaju i komunikaciji, upadanje drugima u reč, preglasan govor, što je sve spoj simbolika Marsa i Merkura.

Treći korak će biti razmatranje slučajnih dostojanstava. U trećem koraku se posmatra kuća horoskopa u kojoj se konjunkcija dešava. Na primer, ako su u konjunkciji Mesec i Jupiter u znaku Blizanaca i u drugoj kući horoskopa, Jupiter koji tradicionalno vlada drugom kućom delovaće snažno, bez obzira na činjenicu da je u znaku Blizanaca u izgonu i esencijalno slab. Samim tim će i ova konjunkcija imati jači i pozitivniji potencijal. Ako se uz to ova konjunkcija dešava na 9 stepeni Blizanaca, to je deo ovog znaka gde je Jupiter u svom licu i terminu, pa će i ovo da više naglasi benefičnost Jupitera i ove konjunkcije, bez obzira na Jupiterov izgon. Ako se konjunkcija dešava neposredno u blizini vrha neke od kuća, naročito ako je do 3 stepena aplikaciono do 5 stepeni separaciono od vrha 1. ili 10. kuće, ali i vrha 4. ili 7. kuće, to će pojačati snagu ove konjunkcije u zavisnosti od osnovne postavke – benefične ili malefične prirode.

Saznaj sve o značenju konjunkcija u svom horoskopu

NATALNI HOROSKOP
3529,00 rsd
HOROSKOP RELOKACIJE
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd