Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Sekstil – Astrosymbolica
 

Sekstil

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/06/Sekstil-page-2.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/sekstil-aspekt-horoskop-astrologija-simbolika.jpg
Osnovna simbolika

Nakon što brža planeta sustigne sporiju i sjedini se sa njom u konjunkciji, brža planeta prestiže sporiju i pravi sa njom prvi sledeći aspekt, a to je rastući sekstil. Pojam – rastući sekstil – ne treba mešati sa pojmovima sinister i dekster iz tradicionalne astrologije. Aspekt rastućeg sekstila predstavlja podršku prirode koja pokreće i ubrzava razvoj energetske forme nastale od konjunkcije. To možete predstaviti sebi modelom biljke koja je u formi semenke u simbolici konjunkcije. Iz semenke niče izdanak od koga nastake korenje i stablo. U fazi rastućeg sekstila je simbolika biljke koja ima izgled naprednog izdanka, kada se za kratko vreme već jasno vidi koren i stablo koje počinje da ubrzano raste i formira listove. U sekstilu je brža planeta uzela od sporije simboliku koja joj je potrebna kao podrška za rast i napredak. To je kao da sporija planeta voli bržu i pomaže joj da svoju simboliku razvija i prepoznaje svoje trenutne mogućnosti. Isto tako i brža planeta pomaže sporijoj da bude stabilnija i da poput starijeg brata i sestre podrži mlađu, ali isto tako i da omogući razvoj zajedničkog energetskog delovanja. Sporija planeta ovde svojom simbolikom daje pravac bržoj i pruža joj neki vid vođstva. Ovo je aspekt koji ukazuje na zavisnost simbolike brže planete od simbolike sporije planete. Simbolika sekstila je bliska simbolici znaka Blizanaca, jer opisuje bratsku podršku.

Padajući sekstil ukazuje na situaciju gde se dve planete ponovo udružuju u skladnu saradnju i gde jedna drugoj pružaju podršku prilikom manifestacije zajedničke energije. U ovoj situaciji se planete oslanjaju na međusobno iskustvo u pogledu zajedničke interakcije koju su ostvarivale od samog početka stvaranja ciklusa zejedničkog energetskog ispoljavanja. Ovo je aspekt opuštanja i odmaranja. Planete ovde nemaju šta više značajno da postignu svojim uticajem, već su u prilici da uživaju u onome što je postignuto i da pri tome jedna drugoj podržavaju osećaj uspešnosti i zadovoljstva uspehom. Ovo je ponovo slike bratske podrške, ali u ovom slučaju bratske podrške osoba koje su stigle pred kraj svog životnog puta. Planete u padajućem sekstilu više nego u svim drugim prethodnim aspektima predaju energiju jedna drugoj, jer su same po sebi slabe za stabilno samostalno dejstvo. Zbog toga na ovom mestu ostvaruju najstabilniju saradnju i najbolje se međusobno razumeju. Njihova esencijalna značenja u smislu mudrosti i znanja su u padajućem sekstilu naizraženija. Nakon izlaska iz padajućeg sekstila dolazi do postepenog razlaganja manifestacije zajedničke energije dve planete dok se potpuno ne razloži u tački pada i trenutku začinjanja nove energetske zajedničke forme, a to se dešava u trenutku kada planete opet dođu u konjunkciju.

Planete u sekstilu će delovati kroz simboliku koju su započele dok su bile u početnoj konjunkciji, a ova simbolika se proteže kroz sve aspekte do naredne konjunkcije koju će planete da naprave jedna sa drugom. Ako se radi o malefičnom značenju konjunkcije, u sekstilu će planete da pomažu jedna drugoj u razvoju svoje početne simbolike. Takođe je neophodno pogledati u kojim znacima se dešava sekstil, kao i na kojim delovima znakova, kako bi se moglo dati tumačenje u kom pravcu i na koji način se simbolika razvija.

Razlika između pojmova “rastući i opadajući aspekt” i pojmova “sinister i dekster aspekt” je u sledećem: Kada se brža planeta odvaja od konjunkcije sa sporijom i gradi aspekte po redu kojim su astrološki znaci poređani jedan za drugim, dok ne dođe u opoziciju sa sporijom planetom, naziva se rastućim aspektima. Kada napravi opoziciju sa sporijom planetom i pravi ostale aspekte ka konjunkciji sa sporijom, to se naziva opadajućim ili silaznim aspektima.  Kada govorimo o dekster aspektima, to je slučaj kada su aspekti između dve planete suprotni poretku znakova. Na primer, kada planeta iz Ovna pravi aspekt sa planetom iz Vodolije. Sinister aspekti su oni koji slede poredak znakova jedan za drugim. Na primer, kada planeta iz Ovna pravi aspekt sa planetom u Blizancima.

Saznaj sve o značenju sekstila u svom horoskopu

NATALNI HOROSKOP
3529,00 rsd
HOROSKOP RELOKACIJE
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd