Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Trigon – Astrosymbolica
 

Trigon

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/06/Trigon-page-1.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/trigon-aspekt-horoskop-astrologija-simbolika.jpg
Osnovna simbolika

Trigon predstavlja otvoreni put ka cilju kojim neometano napredujemo zahvaljujući energiji koju smo izvukli iz simbolike kvadrata. Rastući trigon predstavlja onu energiju koja je pravilno izvučena iz snage kvadrata i koja sada omogućuje bržoj planeti da neometano, nenaporno i lako, koristeći energiju koju je dobila u prethodnom uglu, dobije na ubrzanju i ostvari snažnu podršku za svoj rast i razvoj ka zrelosti. Trigon simbolizuje stanje kada planeta ne mora da koristi sopstvenu energiju i da ulaže bilo kakv napor, već samo da se prepusti toku energije i iskoristi ga najbolje što može. Brža planeta ovde od sporije dobija maksimalnu podršku da njihovo zajedničko energetsko značenje, začeto u konjunkciji, proširi do krajnjih granice i dostigne sledeći nivo simbolizovan u opoziciji. Planete u trigonu su izuzetno produktivne, ali brža planeta još uvek nije dostigla opoziciju, tj. trelost, pa joj je neophodna i dalje delimična podrška od sporije planete. Bez toga će biti sklona da “zaboravi” potrebu za intereakcijom i još uvek delimičnom podrškom od sporije planete, pa će težiti da deluje previše samostalno i tu će istrošiti svoju energiju preko mere, tako da će mnogo toga očekivanog promašiti. Ipak, sam trigon kao aspekt gotovo uvek deluje pozitivno, jer čak i ako se dogodi da brža planeta promaši i ne iskoristi svoje ciljeve, opet će obe jedna ka drugoj delovati sinhrono i neće doći do doživljaja poraza, nego do međusobne simbioze gde će jedna podržavati drugu čak i u situacijama gde očekivano ostvarenje izostaje. Ipak, to ostavlja planete u nezrelom stanju, pa je neophodno obratiti pažnju na to da trigon najčešće ima dovoljnu energiju da se neometano postigne cilj, ali pod uslovom da se održi stanje snažne motivacije planeta da međusobno sarađuju.

Padajući trigon predstavlja korišćenje energetske forme koja je dobijena uspostavljanjem opozicije. Energetska forma je ovde zrela i sposobna da deluje nezavisno u kreativne svrhe. Ovo je aspekt kreativnosti i oslikava situaciju kada planete imaju dovoljno resursa i sposobnosti da ostvare nešto originalno novo što treba da dovede do ostvarenja nekog važnog cilja, u najvećem broju slučajeva u materiji. Ovde se uloge menjaju, pa brža planeta uzvraća podršku sporijoj planeti. Sporija planeta je do dostizanja opozicije iscrpila znatno svoju energiju predajući je bržoj, pa joj sada brža uzvraća tako što joj pridodaje svoju energiju koju ona u ovom delu ciklusa ima viška. Ostvarenja su odavde najlakša i u najvećem broju slučajeva sasvim sigurna. Ne zahtevaju napor, već samo korišćenje ubrzanja koju planete dobijaju po principu gravitacije. Na primer, zamislite da se brža planeta popela na vrh planine, a sada se samo pustila da je gravitacija vuče silaznim putem. Kreativnost je ovde najproduktivnija i na maksimalnom nivou.

Saznaj sve o značenju trigona u svom horoskopu

NATALNI HOROSKOP
3529,00 rsd
HOROSKOP RELOKACIJE
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd