Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Deveta kuća horoskopa – Astrosymbolica
 

Deveta kuća horoskopa

06/07/2020by web1
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/deveta-kuca-u-prostoru.jpg

Deveta kuća simbolizuje polje čiste energije koja podržava život i omogućuje čoveku da se posveti stvarima koja predstavljaju viši oblik u odnosu na svakodnevne. Kada su čovekove svakodnevne i egzistencijale potrebe zadovoljene, on ima dovoljno prostora da se nadograđuje i oplemenjuje. U simbolici devete kuće, čovek upoznaje sve ono što je daleko od njega, a što mu pomaže da bude bliže sebi i da izgrađuje bolje odnose. Ovde su sadržana nova iskustva, daleka putovanja, daleki predeli, dodir sa drugačijim, različitim podnebljima i ljudima koji žive tamo. Dodir sa drugačijim kulturama i običajima, različitim jezicima. U ovoj kući je sadržana čovekova vera da će ga priroda podržati i da postoji nešto što je mnogo veće i šire od njega samog, a čiji je on sastavni deo. U ovoj kući je sadržano sve ono što podržava život i što ga unapređuje. Ovde čovek stiče razumevanje kako funkcionišu zakoni prirode. Deveta kuća predstavlja nagradu nakon dugotrajnog uloženog truda u kreaciju, što čoveku omogućuje da konačno uživa u rezultatima svog prethodno uloženog truda. Kako ga postignuti rezultati podržavaju, čovek samim tim lakše, uz mnogo manje napora, postiže nove rezultate kojima uvećava prethodno stečen kapital. Taj kapital nije samo materijalne prirode, već je zapravo odraz zrele i ostvarene ličnosti pojedinca. U tome se sastoji ono što se često tumači pod pojmom viših životnih sfera.

Deveta kuća simbolizuje udaljena mesta, duga putovanja, inostranstvo, strane kulture, odnose sa osobama različitih kulturnih, verskih i ideoloških shvatanja, čovekovu veru, religiju, filozofiju i ideologiju. Prikazuje odnose sa daljim rođacima. Simbolizuje viši stepen obrazovanja, tj. fakultetsko obrazovanje. U ovoj kući se sadrži sva podrška koja je čoveku potrebna da bi napredovao kroz život.

Tradicionalno, Jupiter vlada devetom kućom, a Sunce se u njoj raduje.

Jupiter kao vladalac devete kuće simbolizuje proces napretka i širenja čovekovih interesovanja, spoznaja i životnih iskustava. Ukazuje na razumevanje koje čovek stiče kroz povezivanje onoga što poznaje iz svog okruženja u smislenu celinu. Podržava čoveka i olakšava mu da uživa u životu. Ukazuje kako vera u to da postoji nešto veće, mudrije i sveobuhvatnije od pojedinca podržava čoveka i vodi ga sigurnim putem ka ostvarenju njegovih ciljeva.

Sunce se raduje u devetoj kući jer je ovo polje gde čovek dostiže dominaciju nad svojim animalnim nagonima, gde ostvaruje veliku ravnotežu i širi svoj uticaj na sve oko sebe tako što se potpuno usklađuje sa prirodom od koje je potekao.