Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Jedanaesta kuća horoskopa – Astrosymbolica
 

Jedanaesta kuća horoskopa

06/07/2020by web1
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/jedanaesta-kuca-u-prostoru.jpg

Jedanaesta kuća simbolizuje ideje i inovacije. Ideje se naizgled spuštaju sa neba ili iz onoga što deluje kao neispoljeno i kao velika praznina koja u sebi sadrži sve mogućnosti, u čovekovu svest. U davnoj prošlosti, čovek je doživljavao ideje koje bi mu se javile u svesti kao Božansko proviđenje, kao da je izabran od nečega što njega prevazilazi da ostvari zadatak koji mu je poveren u vidu ideje. Današnji čovek postupa na sličan način. Kada mu se nova ideja javi u svesti, on postane preokupiran njenim ostvarenjem. Ideja koju dobije mu deluje kao sredstvo koje će ga unaprediti i uzdići iznad situacije u kojoj se trenutno nalazi. On postaje spreman da postavi temelje razvoju nečega novog što niko pre njega od loze predaka nije bio u prilici da razvija. Pri tome čovek nema nikakve garancije da će njegova ideja ili cilj koji je sebi postavio da bude ostvaren. On u vezi toga nema nikakvog iskustva. Upušta se u nešto sasvim novo i do tada još neostvareno u praksi u njegovom životu. Krećući u razvijanje i ostvarenje svoje ideje, čovek uviđa da postoje i drugi ljudi sa sličnim idejama. Odlučuje da im se priključi i da zajedničkim snagama razvija mogućnost da ostvari ono što želi. Postaje mu bliži smisao zajedništva i kolektiva. U ovom slučaju čovek radi na nečemu što je od kolektivnog značaja, što mu istovremeno obezbeđuje sigurno mesto u grupi istomišljenika. Na taj način čovek potvrđuje sebe u okviru grupe od koje dobija podršku. Na taj način on uviđa smisao prijateljstva.

Jedanaesta kuća simbolizuje čovekove vizije i ono čemu se nada, što najviše želi. U njoj se nalaze čovekove potrebe ispoljene u njegovim delima. Sadrži inovativne sposobnosti čoveka i njegovu moć pokretanja novih ideja u kolektivu. Predstavlja sve osobe koje dele čovekove ideje i koje imaju slična interesovanja. Predstavlja i osobe sa kojima se osoba udružuje u ostvarivanju zajedničkih ideja i ciljeva. Simbolizuje prijatelje osobe, kao i ljude sa kojima se čovek druži kroz uključivanje u razne grupe. Predstavlja udruženja svake vrste, klubove, sekcije, timove. Ukazuje na saradnju, timski rad, grupne poduhvate. U ovoj kući se nalaze neočekivane okolnosti, povoljne i nepovoljne. Predstavlja ono što se dešava iznenada, trenutno, što nije pod kontrolom osobe i što se ne može pouzdano predvideti.

Po tradiciji, Sunce vlada jedanaestom kućom, a Jupiter se u njoj raduje.

Sunce kao vladar jednaeste kuće simbolizuje čoveka koji dominira u okviru nekog šireg konteksta, koji prevazilazi njega kao pojedinca. Sunce mu daje mogućnost da se istakne i da zablista u okviru kolektivnog poimanja. Ovde Sunce simbolizuje čoveka koji je dominantan u okviru jedne grupe ljudi, nekoga ko se izdiže iznad ostalih i služi kao primer, onoga ko unosi ravnotežu i red u svoje okruženje. Ovo je čovek koji se uzdigao iznad svih, koji je ostvario svrhu svog postojanja i na ličnom i na kolektivnom nivou, ko je ispunio svoju misiju.

Jupiter koji se raduje u jedanaestoj kući simbolizuje kolektivnu svest. Ideja koja proizilazi iz jedne tačke, iz neispoljenog, ispoljava svoje značenje i širi se kroz simboliku Jupitera na čoveka i čovečanstvo u celini. Simbolizuje ljude koji su srećni i radosni kada su okruženi prijateljima, osobama koje su slične njima, koje ih razumeju i koje im pružaju podršku. Predstavlja društvenu prirodu ljudskog bića.