Kvaliteti

06/07/2020by web1
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/astrologija-kvaliteti-00.jpg

Astrološka simbolika poznaje tri kvaliteta. To su: kardinalni, fiksni i promenljivi.

Odnos kvaliteta u astrološkoj analizi ukazaće na raspored i dinamiku energija kod onoga što posmatramo kroz horoskop i na to koji je kvalitet dominantan.
U analizi horoskopa jedne osobe (natalni horoskop) kada se najveći broj planeta nalazi u kardinalnim znacima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), ukazaće da se radi o osobi koja je pokretač nečeg novog u društvu, koja je impulsivne prirode, nemirna, oseća neprestanu potrebu da se upusti u akciju. S druge strane, nije istrajna u onome što radi, pa su osobe koje imaju dominantni kardinalni kvalitet u svom horoskopu sklone da mnogo toga započnu, a malo toga dovrše. Zbog toga ih je potrebno postaviti tamo gde će njihov kvalitet da pokreću i iniciraju doći do konstruktivnog izražaja.

Kada neko u svom horoskopu ima najviše planeta u fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpion i Vodolija), pokazivaće sklonost ka zauzimanju tvrdokornih stavova i težiće očuvanju svojih pozicija. To su osobe koje su obično sledbenici nekih sistema ili ideologija i usmerene su ka očuvanju društvenih i porodičnih vrednosti. Sistematične su i istrajne. Do kraja su verne svojim principima. Mogu da budu uspešne na visokim položajima, jer kod sebe razvijaju poželjne društvene vrednosti i insistiraju da se tih vrednosti i drugi ljudi prodržavaju. S druge strane, ne umeju da menjaju stvari, pa u slučaju da su primorani na neku promenu u svrhu poboljšanja stanja, u tome se teško snalaze.

Kada osoba u svom horoskopu ima najviše planeta u promenljivim znacima (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe), biće vrlo vešta u dovršavanju nečega što je neko drugi započeo, a biće i vrlo prilagodljiva u odnosu na promene u svom okruženju. To su osobe koje su sposobne za velike transformacije u svom životu. Lako menjaju mišljenje, partnere u vezama, prijatelje i poslove. Nemirne su po prirodi i neophodno im je kretanje. Ne umeju da se zadrže na jednom mestu duže vreme, pa se često menjaju mesto boravka ili putuju. Svoja interesovanja često menjaju. Zbog toga drugim ljudima deluju nedosledno i nestabilno. S druge strane, nedostaje im sposobnost da započnu nešto novo kada okončaju ono čime su se prethodno bavile i što ih je prethodno zanimalo. Zbog toga prihvataju ponovo nešto što je neko drugi započeo, kako bi radile na savladavanju i dovršavanju istog.