Merkur konjunkcija Mars

10/11/2021by web1
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/merkur-konjunkcija-mars-cover.jpg

Merkur simbolizuje komunikaciju, kretanje, učenje, sakupljanje i prenos informacija, analitičnost i praktičnost. Mars simbolizuje energičnost, odlučnost, snagu, motivaciju ka postizanju cilja, borbenost i vođstvo. Konjunkcija predstavlja susret planetarnih simbolika i njihovo sjedinjavanje u novu formu. U slučaju konjunkcije, uvek će simbolika jedne planete da bude dominantna i biće ili u skladu ili u neskladu sa simbolikom druge planete. U zavisnosti koja je planeta bolje postavljena u znaku i mestu horoskopa gde se susretnu Merkur i Mars, doći će do razvoja nečeg konstruktivnog ili će se situacija razvijati u destruktivnom smeru. Konjunkcija može da se zamisli kao mešanje različitih hemijskih elemenata koji nekada daju eksplozivnu materiju, a nekada finu leguru.

Kada je Merkur bolje postavljen u odnosu na Mars u konjunkciji, udružuju se um i snaga. U ovom slučaju će logika i praktičnost usmeravati snagu u konsturktivnom smeru. Um planira i određuje pravac kretanja, dok se preciznost i veština koriste kako bi se za što kraće vreme došlo do cilja. Ovo je kombinacija dve simbolike koja razvija strategiju i planira pažljivo svaki svoj potez. Svaki korak i svaki detalj se razmatra i priprema, što dovodi do dobrog starta. Ovde se um i telo sjedinjuju i osobe koje imaju ovu konjunkciju u natalnom horoskopu znaju da je za efikasno razmišljanje neophodna dobra fizička kondicija. Oni postižu koordinaciju misli i pokreta. Njima je kretanje neophodno i stalno imaju potrebu da se kreću po svojoj okolini i ostvaruju kontakte sa osobama koje su im u blizini. Oni neprestano tragaju za izazovima koji će doprineti oštrini njihovog uma. Konjunkcija Merkura i Marsa daje nemirnu prirodu, ali ako je Merkur snažno postavljen, osoba će biti promišljena i nalaziće brza i efikasna rešenja za svaki problem na koji naiđe.

Kada je Mars u znaku i u delu horoskopa gde se nalazi konjunkcija bolje postavljen u odnosu na Merkur, ovo će dati dominaciju instinktivnog nad umom. U ovom slučaju će osoba koja ima ovu konjunkciju u natalnom horoskopu prvo da reaguje, pa tek onda da uključi razmišljanje. Često će zbog toga biti svesna šta je uradila tek nakon svoje akcije, ili bolje rečeno reakcije. Ova kombinacija opisuje ljude koji sve rade stihijski, poneseni impulsom. Nakon toga imaju potrebu da pravdaju svoje postupke u čemu su izuzetno vešti. Ne prihvataju odgovornosti niti osećaju krivicu kada pogreše. Umesto toga se koriste napadom rečima, gde umeju svoju argumentaciju da dovedu do savršenstva i ubede drugu osobu da ona greši, a da su oni u pravu. Opravdaće svaki svoj postupak i navodiće vrlo logične razloge zašto su postupili kako su postupili. Pri tome će vešto da se koriste slabostima druge strane. Tražiće i nalaziće dežurne krivce koji su ih naveli na određene postupke. Glasno će se zauzimati za svoje stavove i ciljeve. Njima je na prvom mestu da budu u pravu. Kada nešto učine ispravno, na sav glas će prepričavati i isticati svoju odlučnost, veštinu, ispravne stavove i zasluge za postignute ciljeve i ostvarenja. Konjunkcija Merkura sa Marsom, u slučaju kada je Mars jače postavljen daje izuzetno brze reflekse. Ovo je dobro za osobe koje su profesionalni vozači jer ih izvlači iz opasnih situacija u saobraćaju. Ova konjunkcija je dobra za osoba koje se bave sportom gde se traži veština u rukama, kao što je na primer, bacanje koplja, streljaštvo, ali isto tako i rukomet, odbojka i tenis.