Osma kuća horoskopa

06/07/2020by web1
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/osma-kuca-u-prostoru.jpg

Osma kuća simbolizuje krajnje mogućnosti natusa i završetak kreacije. Predstavlja i kraj života. U sadržaj osme kuće ubrajaju se svi nusprodukti organizma kao što su mokraća i fekalije, nečistoće svake vrste, otpadne materije koje izazivaju proces truljenja. U ovoj kući se sadrži negativna energija u vidu nezadovoljstva, bola, straha, besa. Sve što je izazvano negativnim emocionalnim doživljajima i što osoba potiskuje i zadržava u sebi spada pod simboliku osme kuće. Tamo se nalaze svi neželjeni rezultati. Kada čovek nešto radi, obavlja neku akciju, uvek postigne rezultat – kojim je ili zadovoljan ili nezadovoljan. Kako god, svi ti rezultati se gomilaju u osmoj kući. Čovek voli da se “priključuje” na izvor energije rezultata kojim je zadovoljan. Izvor energije koji pripada rezultatima kojim je nezadovoljan ostaje neiskorišćen u osmoj kući i počinje da dominira nad energijom “zadovoljnih rezultata”.  U nezadovoljnim rezultatima se nalaze perverzije i izopačenosti svake vrste. To su “bića koja vrebaju iz senke”. To je, u stvari, samo jedan oblik energije koja mora biti izbačena iz organizma. Ako je čovek ne izbacuje i zadržava, razboleće se, kako fizički, tako i emotivno i mentalno. Počeće da mu se dešavaju bolna i loša iskustva u životu i u odnosima. Zbog toga što sadrži u sebi ono što je oštećujuće po život osobe, osma kuća spada pod malefične kuće. Ukazuje na potrebu za pražnjenjem negativnih sadržaja, što dovodi do transformacije ličnosti. Onaj ko u sebi ne zadržava negativnosti, već ih redovno prazni, nema velikih problema u životu. Zbog toga je osma kuća ujedno i polje velike transformacije. Velika veština čovekova je u sposobnosti da reciklira, tj. da pretvara otpadne materije u korisnu energiju, onu koja neće razoriti već podržati život.

Simbolika osme kuće sadržana je u opasnostima po život, bolesti, smrti, bolu, agresiji, ubistvu, otpadnim materijama, kanalizaciji, mračnim i vlažnim mestima, podrumima,  reciklaži otpadnih materija ali i oplodnji, tj. začeću, trudnoći i porođaju.

Tradicionalno, Saturn vlada osmom kućom. Predstavlja čovekovu svesnost o ograničenjima i krajnjim granicama njegovih mogućnosti. Predstavlja i čovekovo trajanje u vremenu. Kao što je u simbolici prve kuće započelo čovekovo bitisanje u telu, tako u osmoj kući Saturn zatvara vremenski tok i čovek završava život u telu. Saturn ovde simbolizuje rok trajanja i obzanjuje kako je nečemu u simbolici ove kuće završen rok trajanja. Takođe simbolizuje i početak procesa starenja i nameće čoveku sve više i više ograničenja kako godine prolaze. Suočen sa sopstvenim  ograničenjima, prosečan čovek postaje nezadovoljan. Starenje dovodi i do slabljenja tela i pojave hroničnih bolova i bolesti. U ovoj kući iz očiglednih razloga nema planete koja se raduje.