Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Jupiter – Astrosymbolica
 

Jupiter

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/05/Jupiter-simbol-page.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/jupiter-astrologija-simbolika-horoskop.jpg
Osnovna simbolika

Jupiter simbolizuje uzdizanje duše kroz kreativni čin u vremenu, čime ona širi svoje spoznaje, razvija se, raste i napreduje. Svojim napredovanjem i rastom, duša se šiti i osvaja nove prostore, zapravo sama kreira prostor ispunjavajući ga iskustvima koja je integrisala u sebe. Simbol Jupitera je opisan krstom materije iznad kojeg je postavljen polukrug. Ovo simbolizuje uzdizanje duše iznad dominacije materijalnog sveta i sposobnost dostizanja nebeske sfere, što simbolizuje oslobađanje čoveka od svojih nižih oblika reakcija. Jupiter daje čoveku sposobnost da se oslobodi okova straha kroz razumevanje šta se u pozadini straha nalazi. Omogućuje čoveku da sagleda iz šire perspektive ono što iz perspektive sebe ograničenog uskim shvatanjima i nedostatkom iskustva, ne vidi i ne razume. Pruža šansu da se prevaziđu ograničenja i da se uspostavi svesna kontrola nad sobom, što dovodi do oslobađanja iz okova materije.
Jupiter simbolizuje širenje, umnožavanje, multipliciranje. Uvećava i podiže simboliku svega sa čim je povezan na viši stepen. Predstavlja veru, sve vidove verovanja, pa samim tim i religiju, ali isto tako i ideologiju, filozofiju, mudrost. Simbolizuje daljine, strane zemlje, strance, daleke krajeve, drugačije kulture i veroispovesti. Predstavlja više oblike obrazovanja, visoke obrazovne ustanove, visokoobrazovane ljude, profesore, advokate, sponzore. Jupiter je nagrada, sreća, vrlina, podrška, plemenitost, plemstvo, ugled. Simbolizuje nauku, naučna istraživanja, enciklopedije. Predstavlja nadu, šansu, entuzijazam i optimizam.
Jupiter je po prirodi dnevna, muška planeta. Vazdušnog je elementa, umereno topao i vlažan, sangvinične prirode. Poznat je kao veliki benefik – dobročinitelj.

Osnovne jačine i slabosti

Jupiter svoje vladarstvo ima u znacima Strelca i Riba. Strelac je treći mesec zime, kada je toplota najslabija i simbolizuje gašenje vatre. Od vatre ostaje samo žar. Žar se čuva kako bi služio za zagrevanje. Ljudi su se nekada okupljali pored žara u ognjištu i grejali su se kada bi počinjali hladni dani, kada priroda počne da ledi i mrzne, a to se dešava upravo na kraju jeseni, pred zimu. U ovom mesecu Jupiter zaustavlja svoju simboliku širenja materije pod uticajem toplote. Ribe su treći mesec zime. Ovo je doba kada se sneg i led počinju topiti i kada toplota lagano počinje da raste. Priroda počinje da se širi nakon dva meseca kada je sve bilo zaleđeno. Jupiter ovde aktivira svoju simboliku širenja materije i led se pretvara u tečnu vodu. Takođe, Jupiter u Strelcu predstavlja razumevanje, sposobnost čovekovu da delove pripaja celini. Predstavlja moć sinteze. U znaku Riba Jupiter simbolizuje krajnju sintezu, gde su svi delovi povezani u jedinstvenu celinu. Izgon Jupiter ima u znacima Blizanaca i Device. Kako Blizanci predstavljaju početak logike i analitičnosti, Jupiter koji predstavlja sintezu ovde nema moć da ispoljava svoju siboliku, a isto tako ni u Devici koja predstavlja maksimalnu analitiku, gde je celina rastavljena u sve svoje sastavne delove, Jupiter nema moć delovanja.
Jupiter ima egzaltaciju u znaku Raka, a pad u znaku Jarca. U Raku je priroda maksimalno raširena, jer je to početak meseca leta kada nastupaju topli dani i kada se usled pojačane topline i pojačane količine vlage u vazduhu molekuli materije maksimalno šire u prirodi. S druge strane, znak Jarca je početak zime kada je najhladniji period u godini i kada je širenje najslabije, a umesto toga su molekuli materije najviše skupljeni i njihovo kretanje je maksimalno otežano i ograničeno.

Jačine i slabosti Jupitera u horoskopu (dostojanstvo i debilitet):
Vladarstvo: Strelac, Ribe
Egzaltacija: 15. stepen Raka
U vedskoj astrologiji 5. stepen Raka
Triplicitet: Noćni – Ovan, Lav, Strelac
Termini:
Ovan: 1. – 6. stepena
Bik: 16. – 22. stepena
Blizanci: 8. – 14. stepena
Rak: 7. – 13. stepena
Lav: 20. – 25. stepena
Devica: 14. – 18. stepena
Vaga: 12. – 19. stepena
Škorpion: 7. – 14. stepena
Strelac: 1. – 8. stepena
Jarac: 13. – 19. stepena
Vodolija: 21. – 25. stepena
Ribe: 9. – 14. stepena

Lica ili desetine: Blizanci: prvi dekant (1.-10. stepena), Lav: drugi dekant (11.-20. stepena), Vaga: treći dekant (21.-30. stepena), Jarac: prvi dekant (1.-10. stepena), Ribe: drugi dekant (11.-20. stepena)
Izgon: Blizanci, Devica
Pad: 15. stepen Jarca
U vedskoj astrologiji 5. stepen Jarca

Slučajne jačine i slabosti

Jupiter je dobar kada je postavljen u jedanaestoj kući horoskopa, gde se tradicionalno raduje. Po Haldejskom rasporedu Merkur vlada 2. i 9. kućom.

Kada izlazi pre Sunca, tj. kada je orijentalan, Jupiter je snažan.

Kada se Jupiter nalazi u 5. kući horoskopa, on je slab. Isto tako, slab je kada izlazi posle Sunca, tj. kada je okcidentalan.

Jupiter i zdravlje

Jupiter u medicinskoj astrologiji vlada krvlju, jetrom, arterijama, plućima i spermatozoidima. Podvladarstvo ima nad hrskavicom i rebrima, kao i nad crvenim krvnim zrncima.

Saznaj sve o značenju Jupitera u svom horoskopu

NATALNI HOROSKOP
3529,00 rsd
HOROSKOP RELOKACIJE
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd