Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Neptun – Astrosymbolica
 

Neptun

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/05/Neptun-simbol-page.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/neptun-simbolika-astrologija-horoskop.jpg
Osnovna simbolika

Neptun spada u grupu gasnih džinova i treća je po veličini planeta u sunčevom sistemu. Kako Pluton nije telo reda planeta jer ne zadovoljava astronomske kriterijume, Neptun je najdalja planeta u sunčevom sistemu, što samo po sebi podrazumeva da je daleko, pa zato i predstavlja nešto što je daleko, ali i veliko. Kao što Pluton sadrži simboliku mikrouniverzuma, Neptun sadrži simboliku makrouniverzuma, onoga što je daleko i veliko, a nevidljivo ljudskom oku, ono što nema jasno definisane granice, što je amorfno. Simbolizuje morske dubine koje su nevidljive ljudskom oku, ali i nebeske visine gde se dešava transformacija vode, jer znamo da voda visoko na nebu iz gasovitog stanja prelazi u čvrsto (sneg i grad) i u tečno (kišu). Neptun simbolizuje hemijska jedinjenja, hemijske procese u našem telu ali i u našem mozgu, pa predstavlja i psihologiju. Dobio je svoje vladarstvo nad znakom Riba, jer je taj znak povezan sa makrounivezumom.

Osnovne jačine i slabosti

Neptun sadrži simboliku makrouniverzuma, onoga što je daleko i veliko, a nevidljivo ljudskom oku, ono što nema jasno definisane granice, što je amorfno. Simbolizuje morske dubine koje su nevidljive ljudskom oku, ali i daleke galaksije. Takođe predstavlja i čovekove podsvesne dubine.

Jačine i slabosti Merkura u horoskopu (dostojanstvo i debilitet):
Vladarstvo: Ribe
Egzaltacija: Vodolija

Debilitacije Neptuna:
Izgon: Devica
Pad: Lav

Slučajne jačine i slabosti

Neptun je dobar kada je postavljen u dvanaestoj kući horoskopa.

Kada se nalazi u desetoj kući, Neptun je snažan.

Kada se Neptun nalazi u 6. kući horoskopa, on je slab.

Neptun i zdravlje

Neptun u medicinskoj astrologiji vlada hormonima, limfom, telesnim tečnostima i psihološkim procesima.

Saznaj sve o značenju Neptuna u svom horoskopu

NATALNI HOROSKOP
3529,00 rsd
HOROSKOP ČAKRI
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd