Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Pluton – Astrosymbolica
 

Pluton

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/05/Pliuton-simbol-page.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/pluton-horoskop-simbolika-astrologija.jpg
Osnovna simbolika

U našem okruženju, pa i u nama samima postoji veliki broj stvari koje mi ne možemo videti našim okom, ali ih itekako osećamo i doživljavamo i one neprekidno utiču na nas i naše živote. Na primer, mikroorganizmi koji su sastavni deo našeg organizma. Postoje bakterije u našem telu koje su odgovorne za proces varenja hrane. Isto tako, postoje i mikroorganizmi, virusi, bakterije koje izazivaju bolesti, a neke od njih dovode i do smrtnog ishoda. Postoje i lanci aminokiselina kao što je dnk lanac koji nosi naš genetski kod. Postoje i ćelije zadužene za reprodukciju. Sve to mi ne vidimo golim okom, već nam je potreban mikroskop. Takođe, postoji i svet čestica koji izučava kvantna fizika, gde su neke zakonitosti drugačije i odstupaju od već utvrđenih pravila klasične fizike koja se bavi izučavanjem pojava u opipljivom materijalnom svetu. Zbog toga bi bilo netačno tvrditi da spoljašnje planete uopšte ne deluju i nemaju nikakviog uticaja u astrološkoj simbolici, jer bi to bilo isto kao i tvrditi da mikroorganizmi i kvantne čestice ne postoje u prirodi i da nemaju nikakvog uticaja na naš život. Sve to što obuhvata ovde napisano pripada simbolici Plutona. Pluton je mitološki vladar podzemnog sveta, za koji se vezuje ono što se dešava posle smrti fizičkog tela, mesto gde duše odlaze kad napuste telo. Ako uzmemo u obzir da nakon smrti fizičkog tela mikroorganizmi razlažu telo kroz proces truljenja, dok se i kosti ne pretvore u prah, možemo simboliku Plutona kroz ovo povezati sa mikroorganizmima. Takođe je ovo i simbolika tranformacije energije u našim telima, u vidu procesa transformacije čvrste hrane ali i vode, pa i vazduha u energiju koju koristi naše telo. Mi sve to ne vidimo golim okom i nije opipljivo, ali se dešava u nama neprekidno. Sam Pluton je proglašen za patuljastu planetu, tj. planetoid, što je opet u skladu sa nečim što je minijaturno i na mikro nivou. Iz tog razloga je Plutonu dodeljeno vladarstvo nad znakom Škorpiona, jer je to znak koji je povezan sa podzemnim svetom, što će biti objašnjeno u značenju simbolike astroloških znakova.

Osnovne jačine i slabosti

Pluton predstavlja mikroorganizme, viruse, bakterije koje izazivaju bolesti, a neke od njih dovode i do smrtnog ishoda. Sibolizuje jednim delom lanac aminokiselina kao što je dnk koji nosi naš genetski kod. Odnosi se na svet čestica koji izučava kvantna fizika. Povezan sa podzemnim svetom.

Jačine i slabosti Plutona u horoskopu (dostojanstvo i debilitet):
Vladarstvo: Škorpion
Egzaltacija: Škorpion

Debilitacije Plutona:
Izgon: Bik
Pad: Bik

Slučajne jačine i slabosti

Pluton je dobar kada je postavljen u osmoj kući horoskopa, gde se tradicionalno raduje. Po Haldejskom rasporedu Merkur vlada 6. kućom.

Kada izlazi posle Sunca, tj. kada je okcidentalan, Pluton je snažan.

Kada se Pluton nalazi u desetoj. kući horoskopa, on je slab. Isto tako, slab je kad izlazi pre Sunca, tj. kada je orijentalan.

Pluton i zdravlje

Pluton u medicinskoj astrologiji vlada šakama, stopalima i jezikom. Vlada svešću i psihom. Podvladarstvo ima nad plućima. Povoljno postavljen Pluton je generalno dobar pokazatelj zdravlja i vitalnosti, posebno kada se nalazi u znaku svog vladarstva, Blizancima ili Devici ili kada je postavljen u prvoj i šestoj kući horoskopa.

Saznaj sve o značenju Plutona u svom horoskopu

NATALNI HOROSKOP
3529,00 rsd
KARMIČKI HOROSKOP
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd