Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Uran – Astrosymbolica
 

Uran

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/05/Uran-simbol-page.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/uran-astrologija-simbolika-horoskop.jpg
Osnovna simbolika

Uran predstavlja svet ideja i nešto što je bilo na samom početku. Možemo ga posmatrati i kao simboliku prapočetka. U početku svega je prvo postojala ideja koja se ispoljava kao impuls koji nas pokreće da ono što zamislimo ostvarimo u praksi, na materijalnom planu. U ovome se zasniva i ideja astrološkog sistema. Uran predstavlja nebeski deo horoskopa, jer mu i samo ime u prevodu sa starogrčkog znači nebo, a sam horoskop predstavlja spoj neba i zemlje i odražava poznati hermetički princip zvani prvi hermesov zakon koji glasi: kako je gore, tako je i dole. Ovo označava potrebu da se ono što postoji kao ideja ostvari u materiji, da se ono što je u najrazređenijoj formi (vazduh) zgusne u čvrstu formu (zemlja), a nakon toga se kroz određeno vreme (jer sve materijalne forme traju u vremenu koliko im iznosi rok trajanja) čvrsta forma razređuje i vraća u formu vazduha. Ovaj princip predstavlja bazični princip kruženja materije u prirodi. Iz ovog razloga Uranovu simboliku posmatramo kao bljesak ideje koja nam se pojavljuje bez naše svesne namere, na trenutak, neočekivano, iznenada. Zbog toga simbolika Urana ne postoji u vremenu i prostoru, ali je u astrološkoj simbolici dobio vladarsvo nad znakom Vodolije, jer je simbolika znaka Vodolije u nečem potpuno novom, i predstavlja čoveka probuđene svesti, integrisanog u potpunosti.

Osnovne jačine i slabosti

Uran predstavlja svet ideja i nešto što je bilo na samom početku. Možemo ga posmatrati i kao simboliku prapočetka. Odnosi se na kolektivno nesvesno.

Jačine i slabosti Urana u horoskopu (dostojanstvo i debilitet):
Vladarstvo: Vodolija
Egzaltacija: Škorpion

Debilitacije Merkura:
Izgon: Lav
Pad: Bik

Slučajne jačine i slabosti

Uran je dobar kada je postavljen u prvoj kući horoskopa, gde se tradicionalno raduje. Po Haldejskom rasporedu Uran vlada 6. kućom.

Kada izlazi posle Sunca, tj. kada je okcidentalan, Uran je snažan.

Kada se Uran nalazi u 7. kući horoskopa, on je slab. Isto tako, slab je kad izlazi pre Sunca, tj. kada je orijentalan.

Uran i zdravlje

Uran u medicinskoj astrologiji vlada šakama, stopalima i jezikom. Vlada svešću i psihom. Podvladarstvo ima nad plućima. Povoljno postavljen Uran je generalno dobar pokazatelj zdravlja i vitalnosti, posebno kada se nalazi u znaku svog vladarstva, Blizancima ili Devici ili kada je postavljen u prvoj i šestoj kući horoskopa.

Saznaj sve o značenju Urana u svom horoskopu

NATALNI HOROSKOP
3529,00 rsd
HOROSKOP PRIJATELJSTVA
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd