Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Venera – Astrosymbolica
 

Venera

Astrološka simbolika
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2021/05/Venera-simbol-page.png
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/venera-simbolika-astrologija-horoskop.jpg
Osnovna simbolika

Venera predstavlja čulnost i sklad u odnosima. Njen astrološki simbol je krst na čijem vrhu se nalazi krug. Ovo simbolizuje dominaciju duha nad materijom. Krug predstavlja celinu koja upravlja materijom dajući joj sklad i ravnotežu. Pri tome celina nije svesna sebe u smislu da može da objasni kako dominira nad materijom. Ona je ovde prepuštena prirodi i predstavlja samu prirodu ispunjenu skladom i plodnošću. Ovim simbolom Venera predstavlja čulnost, tj. ispunjenost čula utiscima koje skupljaju iz kontakta sa materijom, a koji hrane čula i stvaraju u njima osećaj opšteg zadovoljstva. To je ono što predstavlja temelj skladnog odnosa celine, tj. duha sa materijom ili prirodom. Iz tog proističe model svih odnosa koje čovek stvara kroz simboliku Venere.
Venera simbolizuje čulnost, posebno čulo mirisa, odnose, bliskost, emotivni odnos, emocije, brak. Predstavlja sklad i lepotu, sve što se ističe skladom i lepotom. Simbolizuje vegetaciju i biljni svet, od toga je njen simbol ruža i jabuka, seme i plod. Ona je predstavnik osmeha, radosti i poljupca. Senzualna je i romantična, predstavnik poezije i plesa, umetnosti, pevanja, lepog, umilnog i skladnog glasa. Simbolizuje slatkiše, torte, poslastičarnice, sve vrste ukrasa i žensku garderobu. Predstavlja svaku vrstu zabave, zadovoljstva, razonode i rekreacije. Od vrednosti – metalni novac, novčanik, bakar, kao i nakit ali i sve okrugle, oble forme.

Osnovne jačine i slabosti

Venera vlada znakom Bika i Vage. Bik predstavlja drugi mesec proleća kada je priroda najplodnija i kada počinje period obilja. Vaga je prvi mesec jeseni kada se obavlja žetva i kada završava period obilja i počinje period oskudica u prirodi. Venera je posle Merkura najbliža Suncu i njena maksimalna udaljenost od Sunca iznosi 48 stepeni. Zbog toga Venera ne može imati dostojanstvo u gornjem – nebeskom delu horoskopa, osim neposredno iznad horizonta. Na noćnom nebu ona izgleda kao najsjajnija zvezda. Kada izlazi na istoku pre Sunca, onda je orijentalna, dobija ulogu jutarnje zvezde i poznata je kao zvezda Danica. Stari Grci su je nazivali imenon Fosforus, a stari Rimljani su je zvali Lucifer – svetlonoša. Kada zalazi nakon Sunca na zapadu, Venera je okcidentalna, dobija ulogu večernje zvezde i poznata je kao Vespera, što je naziv potekao od starih Rimljana. U starom Rimu su Veneru kao večernju i jutarnju zvezdu prikazivali kao mladiće Vespera i Lucifera koji nose baklju. Vesper je prikazivan kako spoušta baklju i najavljuje veče. Povezivali su ga sa boginjom Meseca Selenom. Lucifer je najavljivao dan i zbog toga su ga povezivali sa bogom Sunca Helijem.

Venera ima egzaltaciju u znaku Riba, a pad u znaku Device. Pad Venere u Devici simbolizuje seme voća – najčešće jabuke, koje pred samu jesen pada na zemlju i koje kao takvo nema moć da postane sama biljka, već u sebi sadrži potencijal koji će jednog dana da se ispolji, da pusti izdanak. Ono ostaje preko zime u zemlji da bi pred sam početak proleća, simbolizovano egzaltacijom Venere u Ribama, pustilo izdanak i započelo svoje postojanje kao biljka.
Priroda Venere je ženska. Ona je umereno hladna i vlažna, flegmatičnog temperamenta. Noćna je planeta, vazdušnog i vodenog elementa i poznata je kao mali benefik, tj. mali dobročinitelj.

Jačine i slabosti Venere u horoskopu (dostojanstvo i debilitet):
Vladarstvo: Bik, Vaga
Egzaltacija: 27. stepen Riba
Triplicitet: Dnevni – Bik, Devica, Jarac
Termini:
Ovan: 7. – 14. stepena
Bik: 1. – 8. stepena
Blizanci: 15. – 20. stepena
Rak: 21. – 27. stepena
Lav: 14. – 19. stepena
Devica: 8. – 13. stepena
Vaga: 7. – 11. stepena
Škorpion: 15. – 21. stepena
Strelac: 9. – 14. stepena
Jarac: 1. – 6. stepena
Vodolija: 13. – 20. stepena
Ribe: 1. – 8. stepena

Lica ili desetine: Ovan: drugi dekant (21.-30. stepeni), Rak: prvi dekant (1.-10. stepeni) Devica: drugi dekant (11.-20. stepeni), Škorpion: treći dekant (21.-30. stepeni), Ribe: prvi dekant (1.-10. stepeni)
Izgon: Ovan, Škorpion
Pad: 27. stepen Device

Slučajne jačine i slabosti

Venera je dobra kada je postavljena u petoj kući horoskopa, gde se tradicionalno raduje. Po Haldejskom rasporedu Venera vlada 5. i 12. kućom.

Kada izlazi posle Sunca, tj. kada je okcidentalna, Venera je snažna.

Kada se Venera nalazi u 11. kući horoskopa, on je slaba. Isto tako, slaba je kad izlazi pre Sunca, tj. kada je orijentalna.

Venera i zdravlje

Venera u medicinskoj astrologiji vlada grlom, bubrezima, slabinama, dojkama i matericom kod žena. Povoljno postavljena Venera je generalno dobar pokazatelj zdravlja i vitalnosti, posebno kada se nalazi u znaku svog vladarstva, Biku ili Vagi ili kada je postavljena u petoj i sedmoj kući horoskopa.

Saznaj sve o značenju Venere u svom horoskopu

LJUBAVNI HOROSKOP
3529,00 rsd
UPOREDNI HOROSKOP
2899,00 rsd
KONSULTACIJA
4699,00 rsd