Notice: Function register_block_script_handle was called incorrectly. The asset file for the "editorScript" defined in "contact-form-7/contact-form-selector" block definition is missing. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.5.0.) in /home/itcreator/public_html/astrosymbolica.net/wp-includes/functions.php on line 5835
Saturn trigon Neptun – Astrosymbolica
 

Saturn trigon Neptun

16/07/2020by web1
https://astrosymbolica.net/wp-content/uploads/2020/07/saturn-trigon-neptun-cover.jpg

Saturn simbolizuje čvrstu, opipljivu, materijalnu formu i granice, ambicioznost, vrh ili vrhunac nečega, princip odgovornosti i našu potrebu da nešto u životu postignemo i time steknemo određeni status u društvu. Simbolizuje našu potrebu da nešto ostavimo iza sebe u vremenu. Samim tim, Saturn je simbol i samog vremena, ali i prošlosti. Neptun je po simbolici različit od Saturna. Simbolizuje amorfnost, tj. bezobličnost, nepostojanost čvrste materijalne strukture i granice, rasplinutost, dno, našu potrebu da prevazilazimo ograničenja, da sanjamo, maštamo, budemo kreativni. Simbolizuje našu potrebu da otkrivamo tajne, ali i da nešto skrivamo, pretvaramo u tajnu. Predstavlja budućnost i sve ono što dolazi u vremenu. Zapravo, Neptun je velika tajna, jer svako od nas u jednom trenutku spoznaje da koliko god toga poznaje i misli da zna, sve to u nekim životnim trenucima ništa ne vredi i prestaje da važi. Dok Saturn iz nečega neodređenog teži da stvori određene, čvrste, materijalne i opipljive forme, Neptun teži da upravo te čvrste forme omekša i razloži u neodređeno. Prema tome, možemo simboliku Saturna zamisliti kao silu u prirodi koja sve zgušnjava do nivoa materije i opipljivosti, jer Saturn je i gravitacija koja je stvorila, uobličila od kosmičke prašine planete, zvezde, galaksije i sve ono što doživljavamo kao materijalnu stvarnost. Simboliku Neptuna možemo zamisliti kao silu u prirodi koja sve što je na nivou materije razređuje do nematerijalnog, neopipljivog i nevidljivog nivoa.

Šta se dešava kada se dve sasvim različite simbolike međusobno usklade posredstvom aspekta trigona?  Dobijamo izvanrednu mogućnost da učestvujemo u velikoj igri Univerzuma stvaranja i rastvaranja, i da pri tome osetimo čistu radost i zadovoljstvo sopstvene neograničene i neometane kreativnosti. Potrebno je da znate da trigon od vas ne zahteva ulaganje napora, jer već imate sve što vam je potrebno. Priroda vam kroz trigon stavlja na raspolaganje nešto što je potrebno samo da sa radošću prihvatite i koristite sa punim uživanjem. Budite umetnici svog života. Ono što je u vama ispoljite sa radošću. Sada nema ničega što vas ometa i koči, čak ćete biti u prilici da spoznate kako sami sebe ometate, usporavate i ograničavate u kreativnom procesu kada previše živite u prošlosti, kada strahujete da ćete dobiti neželjene rezultate ili ćete izgubiti dragoceno vreme time što ispoljavate svoju kreativnost, što je sve u simbolici Saturna kada ga koristite prekomerno u svom životu. Onda vam sve postaje teško ostvarivo. Isto tako ćete spoznati da je nemoguće doći do konkretnih ostvarenja ako ste previše raspršeni i nepostojani u svom kreativnom procesu, jer u tom slučaju koristite prekomerno Neptun.  Trigon vam omogućuje da steknete osećaj za ravnomerno korišćenje obe simbolike. Zamislite kako ste dodirnuli onaj skiveni deo sebe, deo vas samih koji oduvek želi da se ispolji, ali je stidljiv i nesiguran (Neptun). Dodirnuli ste podsvesni deo sebe, nešto što je oduvek u vama, onaj kreativni deo vas. Saturn je dodirnuo Neptun (podsvesno) i počeo je da nevidljivo uobličava u vidljivo. Kao da ste uzeli vodene bojice i počeli da oslikavate ono što je u vama. Vodene bojice su u čvrstom obliku (Saturn), a da bi mogli da ih koristimo, upotrebljavamo četkicu i vodu (Neptun). Time ono što je čvrsto razređujemo, a potom na papiru povlačimo poteze četkicom i prepuštamo se kreativnom procesu. Setite se kako ste to kao deca voleli da radite i koliko ste u tome uživali. Kada je slika završena ona je još uvek u obliku Neptuna – boje su vlažne i u raznim nijansama u zavisnosti koliko smo vode koristili, neke od boja su izmešane i stvaraju nove nijanse, tamo gde se dve boje dodiruju granice između njih su nepostojane, pa se jedna uliva delimično u drugu. Kroz izvesno vreme, boje na papiru se osuše i dobijemo jasnu, opipljivu i postojanu sliku, što je simbolika Saturna.

Šta god da činite, pod uticajem ovog trigona, činite upravo na ovaj način. Čak i svakodnevne, male aktivnosti, kao što je na primer, pripremanje hrane. Čvrste sastojke kao što su začini istopite u vodi, omekšajte namirnice kuvanjem, dodavanjem brašna, ulja i materija koje služe zgušnjavanju postignite određenu gustinu i formu hrane, i uživajte kako u samom pripremanju hrane, tako i u njenom konzumiranju. Sve što činite, činite kreativno, radosno, lako i nenaporno – sa potpunim uživanjem. Na taj način ćete otvoriti sebi mogućnosti za rastvaranje ograničenja koja su vas držala vezanim za prošlost, za prevazilaženje sopstvenih granica, za napredak na svom životnom putu. Strahovi i traume koji su potisnuti u vašoj podsvesti počeće lagano da se rastvaraju i njihov čelični stisak će popustiti. Saturn je posredstvom Neptuna otpustio višak energije i svoje simbolike kojom vas je sputavao više nego što je potrebno. S druge strane, ono što ste želeli da pokrenete kod sebe, da poboljšate, ono što ste želeli da stvorite i unesete u svoj svakodnevni život, a što je bilo previše slabo, nepostojano i sa nedovoljno energije da bi zaživelo i ugledalo svetlost dana, sada počinje da jača, da očvršćuje i da se uobličuje. Neptun je posredstvom Saturna postao bliži, opipljiviji i stvarniji. Počeli ste da više verujete u mogućnost da ostvarite ono što niste verovali da možete. Prošlost nije više toliko teška, niti je budućnost toliko daleka. Sve počinje da dobija svoj smisao. U tome je značenje trigona Saturna i Neptuna.

Nasleđe predaka koje nosimo u našim genima određuje nas samo do momenta kada odlučimo da prevaziđemo sopstvene granice. Nismo tu da služimo prošlosti zarobljeni u njoj, već smo stvoreni da iznedrimo iz sebe novi kvalitet i dostignemo ono što niko pre nas nije.